Близнаците се нуждаят от своята индивидуалност

"Наличието на близанци е предизвикателство, защото всички нужди са по едно и също време, но това също е предизвикателство за самите близнаци. Да си имат брат или сестра, които са същите, това е голямо предизвикателство за изграждане на тяхната идентичност", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS психотерапевтът Димитрина Митрева.

Тя допълни още, че родителите, които имат близнаци, трябва да бъдат водени от това, че всяко човешко същество има нужда от собствена идентичност, отделна самоличност, базирана на пол и емоционални търсения, и те могат да изградят различни интереси. Родителите трябва да подкрепят този процес. 

UNICEF: Всяко второ дете в България е било жертва на насилие (ВИДЕО)

"Обикновено при близнаците винаги има водещ, който е първородният. Двете деца имат отделна нервна система, отделни чувства. Ако първородният подчинява другия, това не е добре и за двамата, но е особено зле за подчинения. Понякога това е причината този близнак да не може да се обвърже до края на живота си", заяви още психотерапевтът.

Специалистът посъветва родителите от най-ранна възраст да правят разграничение и да ги отглеждат като две различни същества, като някои от мерките може да са: да живеят в различни стаи, да ги записват в различни яслени групи, да имат различни играчки и да не ги обличат еднакво.

Секцио по нов метод имитира истинско раждане (ВИДЕО)

"Основната грешка е да се отнеме възможността да израстват като отделни човешки същества. Децата е нужно да бъдат насърчавани да следват собствените си интереси във всяко нещо", заключи Димитрина Митрева.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.