Зам.-кметът на района увери, че започва ремонт

Тема по зрителски сигнал - по целия булевард "Възкресение" в София тече река. На места водата е бистра, на други места тече вода от канализацията. С тези думи ни потърсиха жители на квартал "Красна поляна”, които ни изпратиха и кадри от булеварда.

ОТ „МОЯТА НОВИНА”: Част от спирка падна върху главата на жена в София

„Проблемът е с 35-годишна давност. Подложени сме на постоянни течове, принудени сме да газим в незнайно какви води. Искаме веднъж завинаги да решим този проблем”, разказа Росен, който живее в квартала от години.

ПО ЗРИТЕЛСКИ СИГНАЛ: Кой размени телата на двама покойници в Добрич

„Хората са прави, проблемът е с голяма давност. Последният такъв теч е от събота. От „Софийска вода” четири дни не успяха да го отпушат. Проблемът е такъв, че трябва да се копае, за да се отстрани. Днес започваме подготовка за същинската работа, която ще започне в понеделник. Намерили сме начин да направим байпас на канала, който е от 50 години”, обясни зам . -кметът на район "Красна поляна" Николай Вушовски и добави, че каналът се поддържа със собствени средства, тъй като не бил признат от „Софийска вода”.

Трайно, проблемът трябва да бъде решен до края на годината. Ремонтът, който временно ще спре течовете, ще бъде извършен в понеделник.