Шестима тийнейджъри загинаха в катастрофа

10 години от „Черния Великден” в Симеоновград. На 23 април 2011 година кола помете на тротоара група младежи, които отиваха към църквата. Шестима от тях загинаха. Родителите им започнаха борба за по-сурови наказания на пътя, която все още продължава. 

Шест бели ангела ще напомнят за Черния Великден

Момчетата и момичетата загинаха, след като бяха блъснати от млад шофьор. Той получи присъда от 12 години лишаване от свобода. Неговият братовчед, който му е дал колата, беше осъден на 7 години затвор. Родителите настояваха тези престъпления да бъдат приравнени с непредумишлено убийство, но това не се случи.

 

 

Днес на мястото, на което „шестте ангела на Симеоновград” загубиха живота си, има издигнат мемориал, който да напомня на всички минаващи за трагедията. Там бе отслужена панихида в памет на загиналите деца.

Симеоновград почете паметта на прегазените на Великден младежи

„За 10 години нищо не се промени. Катастрофите продължават, много са загиналите. Нямаме култура на пътя. Когато някои хората преминават през тази улица, се кръстят, други профучават със 100 км/час”, разказва майката на един от загиналите.

Според адвокат, който движи делата, промяна е имало, но тя е крайно недостатъчна.

Репортер: Димитър Иванов