На много места ще има гръмотевични бури

В ранните часове в четвъртък ще превалява слабо в Североизточна България, докато в някои ниски райони на запад ще се образуват краткотрайни мъгли. По-късно следобед и привечер отново ще завали в Западна, Централна и Североизточна България. Валежите ще са от типа „пролетни бури” – с гръмотевична активност и риск от дребни градушки. Сухо за денонощието ще остане на югоизток и в повечето райони по Черноморието. Вятър през деня ще се усеща в югозападната половина на страната, а в топлата част на денонощието температурите ще са между 22 и 27 градуса.

В планините навсякъде ще е облачно с валежи, с изключение на масивите на югоизток. По най-високите части в Рила и Пирин ще превалява мокър сняг. Има условия за силни гръмотевични бури. Вятърът ще е силен на моменти. Температури ще са от 7 до 15 градуса.

Прогноза за времето (13.05.2021 - сутрешна)

Над по-голямата част от крайбрежието ще остане сухо. Сутринта и вечерта по Северното Черноморие ще превали слабо на места. Температурите следобед ще са в интервала 17-20 градуса, с градус-два по-ниска ще е температурата на морската вода. Вълнението в южната част на крайбрежието ще се усилва и височината на вълните привечер ще е около и над 1 метър.

До края на тази и почти през цялата следваща седмица времето остава нестабилно, с чести следобедни валежи с гръмотевична активност. Резки промени в температурите в близките дни не се очакват.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.