От приюта имат нужда и от доброволци, които да разхождат кучетата

Актьори от театър "София" със специален призив към хората, които искат да се сдобият с домашен любимец. Неда Спасова, Милена Живкова и Юлиян Малинов са само част от актьорите, които участват в благотворителна фотосесия, за да подпомогнат приюта в Сеславци.

1800 кучета от приюти в София търсят осиновители (ВИДЕО)

„Става ми много тъжно, че не можем да помогнем на всички животинки. Но ми става и много хубаво, защото кучетата ти даряват цялата любов на света. Любимец нямам, те са прекрасни всички”, каза Неда Спасова.

 

 

„Има предразсъдъци, че ако си вземем куче от приют, то няма да бъде умно. Не е така. Те са прекрасни и имат нужда от любов. Ако искате да осиновите куче, задайте си въпроса преди това дали може да гледате това животно. Ужасно е да изхвърлите животно”, смята Милена Живкова.

Приютът за бездомни хора в Пловдив търси помощ

Доброволци в приюта споделят, че изоставянето на животни е редовна практика. Те разказаха за случай на немска овчарка, която е оставена в приюта, защото стопаните се притеснявали, че ще цапа. Този случай не е единствен. Случва се и обратното – от приюта до тази година са били осиновени 250 кучета. От приюта имат нужда и от доброволци, които да разхождат кучетата. Всяко куче, осиновено от общинския приют е ваксинирано и обезпаразитено.

Репортери: Виктория Бояджиева, Николай Беремлийски