Десетки се отзовали на призива да помогнат

Ледените температури навън препълниха кризисните центрове и приютите за бездомни в страната. В Пловдив капацитетът на приюта не само, че е запълнен, но там са изправени и пред криза за храна. Нямат средства, за да хранят по три пъти на ден приютените хора. Управителят на центъра дори отправи призив в социалните мрежи за дарение на хранителни продукти.

Пожарникари спасиха деца от горяща къща в Пловдив

„Откакто започнаха студените дни в приюта са приети седем души. Един от тях ни беше изпратен от социалните служби в Карлово. След операционна намеса в УМБАЛ „Свети Георги” той беше настанен с рана на крака след измръзване. Сега при капацитет от 25 души, при нас са настанени 24-ма нуждаещи се”. Това заяви управителят на приюта за бездомни хора в Пловдив Димитър Семерджиев.

По думите му запасите от храна на приюта се изчерпали, защото започнали да изхранват настанените в него хора вместо по веднъж по три пъти на ден. „След призива ни се отзоваха много хора. Дори се наложи да връщам някои, дошли да оставят продукти”, посочи в ефира на „Здравей, България” Семерджиев. Сега запасите ще стигнат за следващите поне 20 дни.

Какво наложи разкриването на ново COVID отделение в МБАЛ-Пазарджик

Заместник-кметът по социалната политика на Община Пловдив Георги Титюков посочи, че приютът ще бъде подпомогнат и ще се дофинансира дейността му, за да може всички, потърсили подслон, да не останат без топла храна.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.