В момента в здравното заведение има 30 свободни легла

Пазарджик отново е в списъка на червените зони в страната. Причината е рязкото увеличаване на заразените с коронавирус в областта. Така градът се нарежда на трето място по заболеваемост след София и Пловдив.

Осем области отчитат тревожни данни за разпространението на COVID-19

 Нараства и броят на приетите тежки случаи в местната болница.  Здравното заведение разкрива второ COVID отделение и така се връща към нормалния си ритъм на работа.

„Повишеният ръст с около 30 на сто от хоспитализирани пациенти наложи „Първо вътрешно отделение” да се върне отново към първоначалния си етап на прием на пациенти и с COVID-19, но запазвайки приема на пациенти и с други заболявания”. Това заяви в ефира на "Здравей, България" директорът на МБАЛ- Пазарджик  д-р Красимир Темнилов.

МБАЛ-Пазарджик с ново COVID отделение

По думите му в момента болницата разполага с 95 легла, което е 23 процента от общия капацитет. Лечебното заведение обаче има готовност да увеличи легловата база до 105 легла. Те са оборудвани със сградна кислородна инсталация и до всяко от тях ще достига така необходимия за лечението на коронавируса кислород.

В момента има около 30 свободни легла. Д-р Темнилов обаче предупреди, че те могат да се запълнят за часове.

Подробностите гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.