Коментар на Георги Свиленски - водач на листата в 24 МИР

„Тази кампания ,която гледаме в момента, изисква повече време и срещи с хората. Предишната беше ограничена заради коронакризата. Тази кампания е по-различна дори и със залога, които очакваме. Ако тогава не сме си свършили работата и обществото не ни е дало оценката, която сме очаквали, то сега се явяване на поправителен изпит”, заяви в ефира на „Неделята на NOVA” водачът на листата на БСП за България в 24 МИР Георги Свиленски.

СБЛЪСЪКЪТ ЗА ВЛАСТТА: ГЕРБ, БСП, Демократична, България”, „Българските патриоти”

Според него ГЕРБ, които управляват от 11 години, са създали порочен модел за управление на държавата.

„Те съсипаха държавността, пренебрегнаха всякакви конституционни и законодателни практики. Това наруши всички системи в държавата – и икономически, и социални, и здравни, и образователни. Сега почват да излизат разкритията от всички министерства, защото досега нямахме обективно виждане. Имахме един министър-председател, които обикаляше със своята джипка по автомагистралите. Сега българите започнаха да виждат какво се е случвало”, смята Свиленски.

Свиленски: БСП не е партия на статуквото, тя 11 години се бори с него (ВИДЕО)

Той добави, че от предишното управление са криели договорите за автомагистралите.  Според него всички, срещу което са се борили от БСП през последните 4 години, сега излиза наяве, но казано от институциите.

„Българското общество трябва да бъде наясно какво се е случило в държавата през тези 10 години и да не допусне в следващите 10 Борисов да не бъде сменен с друг. Българските граждани трябва да бъдат много внимателни като отидат да гласуват – кой какво е обещал, кой какви заявки е дал, кой с кого ще управлява. Опасността да получат нов Борисов за следващите 10 години никак не е малка”, смята Свиленски.

Целия разговор гледайте във видеото.