Идеята е на група осмокласници от 119-то училище в столицата

От деца за деца - приключения в София с благотворителна цел. “Градските куестове” са идея на група осмокласници от 119-то училище в столицата. Те са безплатни.  Всеки, който желае, обаче, може да направи дарение, което ще отиде към “Фонд за децата на герои”.

Приключението започва пред Националния дворец на културата. Екипът на NOVA се превъплъщава в таен агент, който издирва двоен агент на мафията. Всеки “куест” има различен сценарий и преминава през редица забележителности и детайли в София.

“Идеята се роди с помощта на нашия класен ръководител, който ни даде идеята. Ние усилено започнахме да работим по проекта, защото тя беше прекрасна”, казва Евгения Перпелиева.

ЗВЕЗДИ В ПРИЮТА: Актьори с кауза осиновяване на бездомни животни

“С различна трудност са, за всички възрастови групи. Няма ограничение. Много са интересни. Всеки един от тях е уникален сам по себе си”, посочва София Димова.

“Ние работихме месеци, много усилено и в крайна сметка мисля, че си заслужава, защото вложихме много труд и работа”, посочва Никола Рачев.

Приключенията са на английски език и са с благотворителна цел. Всички събрани средства отиват за децата на починали от COVID-19 медици и учители.

“Инициативата е Фондът за децата на герои. Става въпрос за деца, които са станали сираци, вследствие на починали родители от COVID-19”, твърди Мария-Магдалена Богданова.

24-часово състезание: Картинг с благотворителна кауза в Хасково (ВИДЕО)

“Те могат да даряват. Могат да играят и безплатно или да даряват, без да играят. Това е техен избор”, посочва Калина Иванова.

“Защото всеки има нужда от помощ в този момент, независимо какво. Най-много тези хора имат нужда от помощ в момента, след като са потърпевши от тази криза”, твърди Габриела Димитрова.

За да се активира някое от приключенията е нужно са бъде сканиран QR кодът на “куеста” в приложението Actionbound. От там, всеки приключенец ще получава следи и жокери накъде трябва да тръгне. Включени са и различни въпроси, свързани с местата, които се посещават. Всички приключения са достъпни в кампанията “Градски куест”, на уебсайта на фондация “BCause”. Там се приемат и доброволните дарения.