121 души все още са в неизвестност

Във Флорида, прекратиха издирването на оцелели под срутилата се жилищна сграда. Останалата от нея част ще бъде съборена. Решението е взето заради опасенията, че може да се сгромоляса от само себе си и така да застраши живота на спасителите.

До този момент е потвърдена смъртта на 24 души, но други 121 са все още в неизвестност. Част от 12-етажната сграда рухна на 24 юни. Засега не са ясни причините за срутването, но проверка през 2018 година показала сериозни технически пропуски в конструкцията.

Без надежда за откриване на оцелели при срутването на блок във Флорида (ВИДЕО)

"Ако сградата бъде съборена, това ще защити нашия екип за издирване и спасяване, защото не знаем кога може да се срути от само себе си. И, разбира се, силните пориви на вятъра, които очакваме, биха създали наистина сериозен риск", заяви губернаторът на Флорида Рон Десанс.

"Търсенето и спасяването трябва да бъде временно спряно, докато тече подготовката за разрушаване. Съществува опасност, все още стоящата се сграда, да се срути и да застраши спасителните екипи", посочи кметът на маями-Дейд Даниела Ливайн Кава. 

Намериха още 2 тела под рухналата сграда във Флорида, едното е на дете