Преди това те прекараха няколко седмици в Парка за танцуващи мечки в Белица

Хуба, Вихър и Горан - трите малки мечета, спасени в Родопите, вече са в центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция Arcturos.  Това съобщиха от природозащитната организация "Четири лапи". Преди това мечетата прекараха няколко седмици в Парка за танцуващи мечки в Белица.

Спасиха 4-месечно мече, открито само на дърво в Смолянско (ВИДЕО)

"Много сме щастливи, че трите спасени мечета вече са в Arcturos. Те се чувстват добре. Беше голямо предизвикателство, както за екипа ни, така и за самите мечета. Нашето желание е да дадем шанс на Хуба, Вихър и Горан за живот в дивата природа, която е техният естествен хабитат", заявява Димитър Иванов, директор на Парка за танцуващи мечки в Белица.

На 4 юни екипи на Министерството на околната среда и водите откриха самотно мече в Родопите, а малко по-късно - и още две в същия район. Първото - женско, а другите две - мъжки.  И трите бяха транспортирани парка в Белица, където веднага получиха професионална грижа с минимален човешки контакт.

Спасиха трето мече край Смолян

"Четири лапи" ще продължи да прави всичко по силите си за това Хуба, Вихър и Горан да се върнат в дивата природа в България, посочват от организацията.

Източник: БТА