Разказ на майстор Захари от Трявна

В „Неделята на NOVA” ви предлагаме един по-различен поглед към днешния изборен ден – този на най-известния кебапчия у нас – майстор Захари от Трявна. За кебапчето като национален кулинарен символ и разменна монета за купуване на гласове - разказва Мартин Георгиев.

„Това е най-харесваната и желана храна от българина. Така е от векове. 30% от качеството на кебапчето е в правилното печене. Кебапчето трябва постоянно да се върти”, казва майстор Захари.

Вечно модерните кебапчета: Екип на NOVA откри ароматна скара пред секция във Видин (ВИДЕО)

Неговата история започва преди две десетилетия. 20 години той търси перфектния вкус на кебапчето и вече го е открил.

„С нетърпение чакам всяка сутрин да тръгна към транжорната си и да започна да правя новата си продукция. Винаги съм под стрес какво ще се получи. Кебапчето е много е трудно, наистина”, казва той.

„Вкусът на историите“: Шеф Ангелов и неговата Библия – кухнята

За него няма разлика в това дали правиш кебапче или политика. „Чувал съм, че навремето кебапчето е било като разменна монета за избори и че така са се купували гласове. Мога да ви кажа, че никой досега не ме е ползвал в тази посока”, казва майстор Захари.

„Аз винаги гласувам. Дано нещата се оправят. С такова желание искам България да се покаже пред света като добре развиваща се страна”, коментира той.

Майстор Захари е по-популярен от много наши политици. „Щастлив съм. Където и да отида ме познават и много ме обичат”, коментира той.