Той заяви това по време на посещение в Балчик

Премиерът Стефан Янев коментира искането за отстраняването на главния прокурор в Балчик. Според него усещането за справедливост сред хората трябва да бъде възстановено.

„Нека да видим как ще бъде мотивирано това искане. Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, каза той.

Стоилов: Ще предложа на ВСС да освободи Иван Гешев

„Нееднократно сме говорили за това и в българското общество има очакване за реформа в съдебната система, като тя трябва да бъде смислена. Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”, посочи Янев.

Служебният премиер обясни, че посещението му в региона е свързано със срещи с кмета на Балчик и областния управител на област Добрич по въпроси, свързани с летния сезон, туризма, развитието на региона и възможностите на общината.

„Споделих с кмета, че има решение на правителството на Великобритания от понеделник да допусне туристи от Великобритания да пътуват по света във връзка с техните мерки. Това изглежда, че ще бъде добра новина за българския туризъм“, посочи Янев. Той подчерта, че в битката с пандемията трябва да бъде търсен балансът между здравните мерки и тези в полза на туризма.