По думите му евродокладите се пишат по опорките и подписките на определени групи

Защо "Обединени патриоти" не успяха да влязат в парламента? Ще има ли нови избори и кой мисли за новите сметки за ток и парно. По тези и други актуални теми в "Денят на живо" говори лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него президентът Радев има фиксация по отношение на Борисов.

"Но кой е Радев, да не си въобразява, че е над съдебната система? Президентът не може да си въобразява, че президентството е недосегаема абаносова кула", заяви Симеонов.

"Сега платихме цената на разединението на патриотите на 4 април, оттеглянето на лидерите също беше грешка", подчерта лидерът на НФСБ.

Той смята, че "Има такъв народ" няма избор и математически погледнато неизбежно ще прибегне до помощта на ДПС или БСП. А "политическото обучение" на ИТН нарече жалко и нескопосано.

Бившият вицепремиер засегна и темата за доклада за върховенството на закона.

"Вътрешните проблеми са достатъчно, така че в НС докладът ще бъде използван като параван за упреци, помощно средство за продължаване на политическата линия на всяка партия", смята той.

По думите му евродокладите се пишат по опорките и подписките на определени групи.

"Има обобщаване на сигнали и препоръки. Днешният съдържа общи фрази и замазани констатации, от които трудно може да се изкара нещо конкретно", коментира Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.