Димитър Георгиев беше задържан по подозрения за бракониерство

„Не съм убивал животно. Не съм бил в един автомобил с убитото животно. Виждал съм два пъти хората от другия автомобил и нямам нищо общо с тях. Не съм бил на едно място с тях в гората, засичаме се на прибиране”. Това каза за NOVA бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, който беше задържан в сряда по подозрения за бракониерство. 

Какви са версиите за бракониерския лов край Симитли

По информация на полицията Георгиев, собственикът на футболен клуб „Витоша”, действащ служител на ДАНС и още двама души са били задържани, докато пътували в един автомобил. Вътре органите на реда открили и труп на диво прасе. Извикани са горски служители, които установили, че мъжете не разполагат с никакво разрешително за отстрел.

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС

Петимата мъже са отведени във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза. Тя трябва да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето.

Днес стана ясно, че горският служител, който е бил част от дружинката, ловувала над село Сушица, подаде молба за напускане. Той обаче не пожела да разкаже какво се е случило в гората.