Ако са били контактни, но с отрицателен тест, те ще продължават работата си

Британците, които работят в ключови за страната отрасли, ще бъдат тествани ежедневно на работните места, в случай че са се оказали контактни лица на заразени с коронавируса хора, предаде Ройтерс. Ако тестът им е отрицателен, те ще продължат работата си, вместо да трябва да се самоизолират, както е досега, обяви британското правителство.

Европа на бунт срещу въвеждането на задължителна ваксинация

Супермаркети в страната обявиха, че някои продукти са на изчерпване заради намалени доставки. Бензиностанции бяха принудени да спрат работа поради същата причина. До това се стигна, след като националното здравно приложение, въведено заради коронавируса, набеляза стотици хиляди работници за контактни лица на хора, заразени с коронавируса и те трябваше да спрат работа и да се самоизолират.

Изследване: Ваксините дайстват и при Делта варианта на COVID-19

В резултат на това британското правителство реши да въведе ежедневно тестване на работниците от ключовите отрасли. От следващата седмица в страната ще заработят 500 центъра за ежедневно тестване на работници, набелязани за контактни лица на заразени хора. Но още от тази седмица вече заработиха няколко от тези обекти за приоритетно тестване, в това число и в дистрибуторските центрове на големите супермаркети.

Pfizer/BioNTech най-ефективна с по-голяма пауза между двете дози
 

Източник: БТА