Каква е причината, коментира влогърът Филип Лазаров

Скок в цените на автомобилните гуми у нас. Очаква се 15% поскъпване. Такова вече се е случило в Европа, отзвукът се очаква у нас през есента. Увеличение, и то драстично, се очаква и при продажбите на коли втора ръка. Причината за това е увеличението на цената на материалите, смята влогърът Филип Лазаров от „Brichka.com”.

Ще поскъпне ли хлябът? (ВИДЕО)

„Има статистика, че дърветата, от които се произвежда каучукът, са се разболели. Истината е, че гумата е и петролен продукт, а както виждаме, поскъпна и цената на горивото”, обясни той и посъветва притежателите на автомобили добре да подберат цолажа на гумите.

Ще има ли скок в цените на лекарствата?

„Още в началото на пандемията казах, че много ще поскъпнат автомобилите. Точно това се случи. В момента заради пандемията имаше проблем с производството и вече трябва да чакаме за нов автомобил. Съответно собствениците не продават старите си коли, а оттам поскъпват и цените на коли втора употреба”, обясни Филип Лазаров.

Най-купуваните употребявани автомобили в България варират между 5 000 и 15 000 лв. Влогърът посочи, че цената на някои от тях е скочила с около 2 000 лв., вместо да падне, защото са остарели. Според него автомобилите ще поскъпнат още и в следващите години и сега е моментът за покупка.