Според потърпевшия пътният дефект продължава да създава опасност за шофьорите

Шофьор, оцелял по чудо след катастрофа, ще съди община Велики Преслав заради дупка. Според потърпевшия именно пътният дефект е преобърнал колата му и продължава да създава опасност за шофьорите и днес.

Близки на загинал на пътя моторист търсят истината за смъртта му

28-годишният Сунай претърпява инцидент на пътя между Велики Преслав и село Кочово. Причината според него е голяма дупка на платното.

„Заобикалял съм тази дупка много пъти, но точно тогава нямаше как да я заобиколя, защото трябваше да се блъсна в отсрещния автомобил. Затова преминах през дупката. От удара джантата се е счупи и целият носач се откачи. След като той се откачи, колата се завъртя и аз нямах никакъв контрол”, разказва той.

 

 

УЖАСЯВАЩИ КАДРИ: Полицията показа записи на тежки катастрофи в София (ВИДЕО)

След като колата му се преобръща, за щастие, той излиза невредим. Автомобилът му обаче вече не може да се ползва. Според Сунай причината за инцидента е именно лошото състояние на пътя.

От Община Велики Преслав потвърдиха, че знаят както за инцидента, така и за дупката и обвиненията към тях. 

„Не може да твърдим каква е причината за инцидента. Това най-вероятно ще си го кажат компетентните органи”, каза Нина Асенова, зам.-кмет Община Велики Преслав.

В протокола, издаден от КАТ, е записано „несъобразена скорост“, разказва потърпевшият.

„Скоростта беше около 85-90, максимум. Това може да се докаже с експертиза. Така че това не е проблем. При положение, че няма ограничение за скоростта – скоростта е 90 км/ч. Няма допълнителни знаци за неравности по пътното платно”, казва Сунай.

Администрацията във Велики Преслав предвижда ремонт на въпросния участък да се започне скоро. Според Сунай обаче мерки трябва да се вземат веднага. Шофьорът е категоричен, че ще заведе дело срещу Община Велики Преслав заради пътния инцидент, от който се е отървал жив по чудо.

Още по темата гледайте във видеото.

Репротер: Деян Герговски