Общината трябва да замени увреденото пътно съоръжение

Жена е била глобена заради това, че не е спазила знак, който изцяло е бил боядисан от вандали. Въпреки това пловдивчанката е наказана с фиш, а единствената възможност пред нея е да го обжалва в съда.

Елена Атанасова минавала с автомобила си в района на надлез „Родопи” в Пловдив. Вместо да завие задължително наляво, тя продължила направо заради заличен с блажна боя знак.

„На него не личи какво има. Спазих знак „Стоп” и продължих направо по улицата. За нея няма указателна табела, че влизането е забранено. Може би на стотина метра по-надолу изскочи един полицай и ме попита дали зная защо съм спряна”, разказа Атанасова.

ПЪТЕН АБСУРД: В Каспичан глобяват и за скорост в населено място, и за винетка (ВИДЕО)

В този момент жената разбира, че е пропуснала да спази знак, който всъщност не е ясно какъв е. „Попитах дали съм спряла на „Стоп” - каза, че съм. Обясни обаче, че има и друг знак, но не знаеше видимо, че е заличен с бяла боя. Не личи, че там има знак, който указва нещо”, добави жената.

За да се уверят в думите на Елена, полицаите се върнали с нея до кръстовището. „Единият от тях беше силно изненадан, че знакът е заличен с бяла боя. Попитах според тях кой го е направил. Казаха, че не знаят. Обясних им, че този знак за мен е нелегитимен и няма как да го спазя”, посочи тя.

Полицаите обаче ѝ написали акт. „Отказах да подпиша, след което ми обясниха, че ще ме заведат при съдия. Буквално се съгласих да подпиша, за да си взема талона и да излъжа заедно с тях, че съм виновна”, допълни Атанасова. 

КАТ глоби шофьор два пъти за едно нарушение

Според Елена проблемът е несправедливият начин, по който ѝ е наложена глобата. „По-тъжното и смешно е, че тези хора не знаеха, че е заличен и чакаха някой да наруши знак, който не съществува”, каза още глобената.

От дирекцията на полицията в Пловдив обясниха, че в деня на проверката са видели, че знакът е напръскан с боя, но по думите им все още бил видим. На следващия ден той е бил изцяло заличен. От там са уведомили Община Пловдив, чийто служители трябва да сменят увреденото пътно съоръжение.