Те настояват за създаването на икономически щаб

Голяма част от туристите от чужбина не са дошли в България, а летният сезон у нас е бил добър само на някои места. Това отчете в студиото на „Здравей, България” Димитър Балтов от Сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма”.

„Част от големите комплекси по Българското Черноморие, където хотелите са с голяма леглова база и наемат най-много заети, останаха полупразни, други - затворени”, допълни той.

Стела Балтова: В карантинните хотели на морето вече има настанени

Балтов обясни, че браншът настоява за координация между институциите и предвидимост. „Година и половина след началото на кризата не знаем кога ще бъдем затворени, не се знае какво се случва. Трябва да има икономически щаб, в който да участват наши членове”, посочи той.

Представителят на Сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма” каза, че са били на среща в Министерството на икономиката, на която са били обсъдени мерките. „Мерките в момента не са разработени, а докато влязат в сила - минават 3-4 месеца. В момента нашето финансиране е ключово за оцеляването ни”, обясни Балтов, като добави, че са готови да подкрепят протестни действия.

Още по темата гледайте във видеото.