Той заяви това по време на посещение в Съединение

„Ще поканя тази седмица ЦИК. Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат компрометирани”. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение в Съединение.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Държавният глава отправи приветствие към жителите и гостите на града по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. „Именно тук народният ентусиазъм достига своя апогей. Безстрашните четници и доброволци остават пример за нас със своята решимост и принос за успешен край на това общонародно дело”, заяви Радев.

„Днес съм тук, за да благодаря на вас, жителите на Съединение, за това, че грижливо пазите спомена за тези достойни ваши предци, които се превърнаха в мерило за родолюбие и смелост, както и да ви благодаря, че завещавате техния пример на идните поколения”, каза още той.

И допълни: „Само с общи усилия България може да върви напред. Нека споменът, който пазите жив днес, да ни дава вяра, че България може да върви по пътя на свободата и просперитета”.

В рамките на посещението си държавният глава поднесе цветя пред паметника на Съединението в града и посети църквата „Св. Атанасий“. Президентът проведе среща с кмета Атанас Балкански и представители на общинското ръководство. По време разговора беше обсъдена реализацията на инфраструктурни проекти в района и облекчаването на административните процедури, свързани с изпълнението им.

Радев: На дневен ред не е датата на изборите, а дали НС ще свърши работа

По-късно държавният глава Румен Радев участва в тържествената церемония на площад „Съединение“ в Чирпан по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Президентът прие почетния строй, след което произнесе слово. В речта си пред десетките официални гости и граждани на Чирпан той определи Съединението като "първия бляскав, успешен епизод в нашата нова история и апогей на устрема на нашите предци към свободна, обединена, силна и модерна България".