Организацията, която създадохме, дава много възможности за нормален учебен процес, заявява образователният министър

Пълноценно присъствено обучение през цялата година. Това пожела министърът на образованието Николай Денков в приветствие към учениците, учителите и родителите по случай първия учебен ден.

Да посрещнем новата учебна година с усмивка (ГАЛЕРИЯ)

„Всяко начало е трудно. Но и заредено с позитивна енергия, изпълнено с очаквания и надежди за нови вълнуващи преживявания, полезно знание, заслужени успехи и незабравими приятелства”, заявява министърът.

59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг днес

„Първият учебен ден е такова начало. Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се справим заедно! Пожелавам Ви не само успешно начало, но и пълноценно присъствено обучение през цялата учебна година! Организацията, която създадохме, дава много възможности за нормален учебен процес, но само ако се пазим взаимно. Спазвайте мерките, ваксинирайте се, когато е препоръчително, за да опазите себе си и хората около вас”, заяви още министър Денков.

НА УЧИЛИЩЕ В ПАНДЕМИЯ: Годината ще започне присъствено, но при строги мерки

Той се обърна и към училищата ни зад граница.

„Скъпи ученици и учители в училищата ни зад граница, пазете родината в сърцата си, бъдете все така всеотдайни в съхраняването на българския език, история и култура”, каза министърът.