Дневните температури ще се повишат

Благодарение на мощен пренос на топъл въздух от Северна Африка, до края на седмицата времето ще бъде топло, с температури, които през почивните дни ще достигат почти летни стойности.

Студено ще е в ранните часове в петък, с условия за слани в котловините на Югозапад и тези в Подбалканската област, където температурата ще е близка до нулата. В хода на деня ще се усеща прохладен западен вятър, но температурите ще се повишат и ще се колебаят между 21 и 26 градуса.

В планините петъкът ще е прохладен и ветровит, но слънчев. В най-топлата част на денонощието термометрите ще показват между 9 и 15 градуса. Вятър се очаква и по крайбрежието, където температурите ще са от 21 до 23 градуса. Температурата на морската вода ще е 21-22 градуса. Вълнението – с тенденция да намалява до спокойно море през почивните дни.

В събота и неделя слънцето ще взима превес над цялата страна. Вятърът ще утихне, а дневните температури ще се повишават и ще са между 25 и 30 градуса. Топло ще е и в понеделник, макар че в началото на последната септемврийска седмица ще се заоблачи. От вторник нататък се очакват и есенни валежи, а температурите ще се понижат отново до характерния сезонен диапазон от 15 - 20 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.