Наркотикът е намерен в превозно средство при влизане в България

Общо 39,710 кг хероин на стойност 3,574 млн. лева бяха задържани на ГКПП "Капитан Андреево" в късния следобед вчера. Това обяви на съвместна пресконференция с митницата и БОП-Пловдив окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Разкритието е станало в микробус с турска регистрация и управляван от турски гражданин, превозващ платове за шивашка фирма у нас. Впоследствие той е трябвало да продължи маршрута си с нов товар за Западна Европа.

Заловеният с дрогата е задържан за 24 часа, а след предстоящото му привличане за обвиняем ще бъде арестуван за 72 часа и спрямо него ще бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража" от съда, допълни Стоянов.

По метода "анализ на риска" превозното средства бе отклонено за щателна проверка на пункта. При пролъчването с рентген се установиха зони с плътност, поясни зам.-началникът на бургаската митница Стефан Марашев. Той допълни, че при последвалата инспекция в надстройка на кабината на микробуса е открит тайник, където били скрити 78-те пакета с веществото, реагирало на хероин.

Бяха извършени множество оперативно-издирвателни действия. Те категорично установиха, че инкриминираното наркотично вещество не е предназначено за територията на страната и в случая няма замесени български граждани, каза антимафиотът Димитър Александров.

Източник: БТА