Евакуирани бяха студенти и служители на висшето училище

Ректоратът на Медицинския институт в Плевен се запали днес. Изгоряла е библиотеката и около 800 кв. метра от покрива, сочат първоначалните данни на ръководството на висшето училище.  

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Пожарът е възникнал около обед, докато работници са извършвали ремонтни дейности. Университетът е бил евакуиран. Няма пострадали хора. 

Видео: Николай Василковски, NOVA

Мобилизирани бяха всички екипи на противопожарната служба.

„Все още е рано за версия какво е довело до пожара”, каза проф. д-р Добромир Димитров, ректор на висшето училище, цитиран от БТА.

„Сигнал е подаден в 12:45 часа от служител в университета, който забелязва дим от покрива на централния корпус на сградата на Ректорат 1. Гасенето на пожара продължи около час и десет минути, има само материални щети, всички служители са евакуирани", уточни ректорът.

В петък ще се извърши оглед на място с експерти. Проф. Димитров добави, че ремонт има в източната част на покрива, а пожарът вероятно е започнал от централната южна част.

Пожар край Факултет "Техника и технологии" в Ямбол

На кризисно заседание на Ректорския съвет по-късно днес ще бъде решено как ще продължи работата на университета и учебния процес.