Момчето било нападнато от седмикласничка

Първокласник изпадна в кома след сбиване с 14-годишно момиче в училището в плевенското село Бреница.

Осмокласник е със сериозни травми след побой от по-голям ученик

Според децата в училище, първокласникът отишъл до тоалетна, но объркал мъжката с дамската. Подгонила го седмокласничка и на двора го ритнала в корема.

„За първи път виждам доктор да плаче върху детето. Три или четири дни беше в кома. Не местеше ръце и крака, очите и устните му бяха подути”, разказа Николай Кунчев – баща на детето.

Отново побой и обиди между ученички в Пловдив

Според версията на близките детето било жертва на побой, но от училището имат друга. „Не е имало никакъв побой”, категоричен бе Светослав Пенкьовски - зам. директор на училището.

„Децата, които са били там, са казали и пред полицията, и пред нас, че е имало е едно ритане”, каза Валентина Ангелова.

„Да, имало е, никой не го отрича, но не е побой”, допълни Пенкьовски.

„Каква е тази игра детето ми да стигне до кома и да е полумъртво?”, запита бащата на пострадалото момче.

„Не може да се каже, че това е игра, защото от една игра едно дете не може да изпадне в кома”, коментира Зоя Кунчева – баба на детето.

Според друга версия пък детето изпаднало в кома заради придружаващо заболяване. Роднините обаче я оспорват. „Ако не е бил ударен в черния дроб, няма да е имало поражения. Точно това казват докторите, че има кистички от кучешката тения, които са отишли нагоре в мозъка и затова се е надуло детето в лицето, затова е изпаднал в кома”, каза Кунчева.

В момента в училището тече проверка. „Очаквам властите да се събудят и да има наказания”, заяви Николай Кунчев – баща на детето.

„Искаме нашите деца спокойно да ходят на училище, да не се притесняваме за тях”, допълни бабата на детето.

Състоянието на момчето е стабилизирано.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.