Не се кандидатирах за депутат, защото човек трябва да има приличие, заяви още той

"Вчера стана ясно, че освен лъжец, Кирил Петков е и престъпник. Излъгал е Румен Радев, че има само българско гражданство. Докато е подписвал декларацията, е съзнавал, че е канадски гражданин, т.е. - попълнил е документ с невярно съдържание". Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в "Твоят ден".

Конституционният съд няма да изслуша Кирил Петков

Той коментира и проблемите в енергетиката. "Голямата бомба в газовия сектор я заложи правителството на Борисов. Управлението му беше престъпно. Формулата за плащане на газа беше променена. Решението е в мораториум върху цената на вредните емисии – не повече от 10-15 евро на тон. В момента оскъпяването във въглищните централи е минимум 150 лв.", заяви Петков.

По думите му министърът на енергетиката Андрей Живков е "абсолютно неадекватен".

Петков обясни и защо няма да се включи в битката за място в парламента. "Не се кандидатирах за депутат, защото човек трябва да има приличие. Стремежът ми е да гарантираме подготовката и участието на енергични хора, които да вдъхват доверие", каза той.

Край на сагата: "Вера Су" няма да бъде спасяван

Петков коментира и темата с кораба "Вера Су".

"Ситуацията с Вера Су" е управленска катастрофа. Тя е породена и от празноти в нормативната уредба. Като че ли няма да получим отговор на въпроса дали екипажът е бил употребил алкохол и наркотици. Не знаем защо центърът в Бургас не е реагирал, така че да се вземат мерки навреме", коментира лидерът на АБВ.

Относно пандемията Петков смята, че който се чувства притеснен, трябва да се ваксинира. Според него е нужна и цялостна проверка на населението на страната за антитела. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.