Харизанов: Ключови хора отпаднаха от листите на ДБ, защото подкрепят Панов. Василев: Радев ще бъде преизбран

„Много ключови хора отпаднаха от листите на „Демократична България”, защото подкрепят Панов, а Христо Иванов много държи Радев да бъде преизбран за президент”. Това заяви Георги Харизанов от Института за дясна политика в ефира на „Здравей, България”. Той и политическият анализатор Слави Василев коментираха стартиращата днес предизборна кампания и евентуалния развой на ситуацията у нас след изборите на 14 ноември.

Ива Митева: Възможността за коалиция на протестните партии е 80%

Според Василев настоящият държавен глава със сигурност ще бъде преизбран за поста на „Дондуков” 2. Анализаторът разкритикува проф. Анастас Герджиков за това, че „не иска да си признае, че кандидатът на ГЕРБ и ДПС”.

„Той не може да събере повече от 1 млн. гласа. А Радев събра над 2 млн. на предишния вот”, каза още Василев.

Харизанов пък изтъкна, че Радев не се припознава като кандидат на БСП, въпреки че до него е Илияна Йотова и той беше доведен за ръчичка в политиката от Корнелия Нинова”.

„Много проблеми ще назреят или ще се усилят до януари, когато ще встъпи в длъжност следващият президент”, категоричен бе Харизанов.

Според него и след предстоящите избори трудно ще се състави правителство и цената за това отново ще платят българските граждани.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 в 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.