Според него е ясно, че цялата държава ще блокира

"Имаме около 45% върнати билети заради зелените сертификати. След като ситуацията се изпусна от контрол, сега се действа панически. В новите мерки няма никаква логика, това е политическа грешка. Всеки директор на театър се справя със собственото си пространство, както може". Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в ефира на предаването "Твоят ден".

По думите му още в края на деня, в който беше съобщено за въвеждането на новите ограничения, са се образували опашки за връщане на билети и те продължават и в момента.

"Не мога да разбера тези, които до вчера крещяха, че няма пандемия, сега са облечени във власт. Визирам здравния министър и президента. Хората се объркват, защото нямаме единна политика", смята Сърменов.

Според него е ясно, че цялата държава ще блокира, защото има нисък процент на имунизация и е трябвало мерките да се затегнат преди месеци.

"С 20% ваксинирани няма как театърът да се напълни на 100%. Тези 100 в момента за нас означават 15%", обясни директорът на Сатирата.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.