Той сортира писма в офиса си в град Химмелпфорт

Предколедната атмосфера обгръща германските градове. Първите коледни пазари вече са отворени. Като този в Дуисбург. Заради нарастващия брой случаи на коронавирус обаче първите пазари трябва да спазват правилото "2G": това означава, че на пазара могат да влизат само ваксинирани ("geimpft") или преболедували болестта ("genesen").

Коледните базари по света, които трябва да посетите (ГАЛЕРИЯ)

Друг знак, че Коледа наближава в Германия, е завръщането на Дядо Коледа или Weihnachtsmann, както е известен. Разбира се, можете да го видите на коледния базар, приемайки погрешно посетителите с червени шапки за Дядо Коледа, но е по-добре да отидете в офиса му. Той се намира в германския град Химмелпфорт, което в превод означава "Вратите на рая".

История на коледното дърво и как го почитат по света

"Коледният пощенски клон" на Дойче Пост всяка година получава поща от деца от цял свят Сега всеки уикенд (от петък до неделя – така ще е до Коледа) Дядо Коледа ще може да бъде видян да подрежда писмата лично. Пощата ще бъде затворена за посетители заради пандемията от коронавирус и работата на белобрадия старец ще може да се наблюдава само през стъклото. Поради ограниченията, свързани с пандемията, Дядо Коледа ще трябва да сортира писма без посетители.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС