Евродепутът смята, че погледът в бъдещето е довел до победата на "Продължаваме промяната"

"Ние отдавна трябваше да имаме партиен кандидат за президент. Подкрепи се кандитурата на Лозан Панов, която ни изненада, а кампанията му беше много неуспешна", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Радан Кънев, евродепутат от ЕНП/ДБ.

Той добави, че не е обсъждано кой да бъде подкрепен на балотажа, но личната му позиця е, че двамата кандидати трябва да направят нещо различно, за да го убедят, че трябва да се гласува за един тях.

"Днес проф. Герджиков загуби моя глас. Румен Радев заяви, че ще предложи конституционни промени. От това какви са тези промени ще зависи дали ще гласувам за него", допълни евродепутатът.

Според Кънев никой не е откраднал гласове от "Демократична България". Изборите са били демократични и честни, просто хората са променили своя избор.

"Това бяха половината от нашите избиратели, те са гласували за "Продължаваме промяната", смята той.

За него анализът на резултата от изборите, който следва, трябва да остане вътрешен, както и да се проведе на ниво коалиция, и да се говори за грешките и какво следва в бъдеще. 

"Разговорите за миналото потопиха много политически формации в България. Мисленето за бъдещето доводедоха до победа "Продължаваме промяната", категоричен е евродепутатът.

Радан Кънев е убеден, че партиите у нас е нужно да научат културата на преговори, защото правителства занапред ще има само в коалиция.

А от политиките на новото правителство зависи решаването на важни за България въпроси - енергетика, екология, инфлация.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.