Преди години мъжът бил осъден за изнасилването на леля си, посегнал и на брат си

Опит за убийство на 17-годишно момиче потресе жителите на Цар Калоян. Според Прокуратурата 25-годишен рецидивист е малтретирал жертвата и опитал да я запали. Момичето било откарано в много тежко състояние в русенска болница. След полицейска хайка соченият за извършител е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетно момиче

Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград раните й са почти несъвместими с живота.

Реакциите на хората в града бяха много сериозни, чуха се закани, че ако мъжът се върне там, ще го линчуват. Екип на NOVA успя да разговаря с дядото на жертвата и на сочения за извършител, тъй като те са първи братовчеди.

 

 

"Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи", сподели мъжът.

Жители на селото пък разказват, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Прокуратурата разкри подробности около изнасилването и палежа на 17-годишно момиче в Цар Калоян

Днес ще бъде издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.