Властите предупредиха, че неваксинирани играчи е малко вероятно да получат визи

Australian Open 2022 ще се проведе пред пълни трибуни, съобщиха властите в Мелбърн след ново премахване на ограничения заради коронавируса.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс заяви, че щатът е близо до 90% пълна ваксинация, което ще позволи на няколко от дълго действащите мерки да паднат, включително рестрикциите за капацитет на спортни събития.

Организаторите на Australian open: Това ще бъде исторически турнир

Първият турнир от Големия шлем за годината стартира на 17 януари на „Мелбърн Парк“, който също ще се радва на пълен капацитет. Турнирът бе засегнат сериозно тази година заради ограничения брой зрители по трибуните. Остава обаче неясно дали всички топ тенисисти ще акостират в Австралия.

Допускат само ваксинирани тенисисти на Australian Open?

Властите предупредиха, че неваксинирани играчи е малко вероятно да получат визи, което поставя под въпрос участието на деветкратния шампион в съревнованието Новак Джокович. Световният номер 1 публично обяви опозицията си срещу ваксините и отказа да разкрие дали е бил ваксиниран срещу COVID-19. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС