Властите във Виктория са въвели задължителна ваксинация за всички професионални спортисти

Тенисистите, които не са ваксинирани срещу COVID-19, най-вероятно няма да бъдат допуснати за участие в Откритото първенство на Австралия. Това разкри Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория.

Властите са въвели задължителна ваксинация за всички професионални спортисти и едва ли ще направи изключение за най-добрите тенисисти в света. "Вирусът не се интересува на кое място в световната ранглиста сте или колко титли от Големия шлем имате. Това няма никакво значение. Трябва да бъдете ваксинирани, за да предпазвате себе си и околните. Не мисля, че неваксинираните тенисисти ще получат виза за Австралия. Ако получат такава, то те ще трябва да изкарат двуседмична карантина. Ако бъркам, федералното правителство ще ви информира", коментира Андрюс.

Джокович може да пропусне Australian Open

По-рано днес световният номер 1 и деветкратен победител в Мелбърн Новак Джокович заяви, че може и да пропусне Australian Open заради тези рестрикции. Той отказа да отговори на въпроса дали е ваксиниран. "Няма да разкрия дали съм ваксиниран, или не. Това е лично и според нашия закон могат да се предявят обвинения към всеки, който ти задава такъв въпрос. Твърде много хора си позволяват свободата да задават такива въпроси и да обвиняват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде използвано в негативен план. Медиите са станали... нямам думи да го опиша. Всяват страх и паника сред хората, а аз не искам да участвам в това. Всички са настроени враждебно. Не искам да им давам причини да пишат за мен", заяви Джокович пред сръбското издание "Блиц".

Григор се изкачи със седем места в ранглистата

В същото време стана ясно, че световният номер 6 Андрей Рубльов, който бе сред противниците на ваксините, все пак се е ваксинирал, именно за да може да участва на Australian Open. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС