69-годишната Румяна Бекриева умира в кардиологична болница, а следствието и прокуратурата са започнали разследване

История по ваш сигнал. Жена от Ловеч вече 7 месеца търси истината за смъртта на майка си. 69-годишната Румяна Бекриева умира в кардиологична болница, а следствието и прокуратурата са започнали разследване.

През декември миналата година 69-годишната Румяна Бекриева получава задух и е приета по спешност. Оказва се, че проблемът не е белодробен, а кардиологичен.

В болница й правят манипулацията коронарография.

„На 8 април казват, че състоянието й е много тежко с кръвно 60/30 и сатурация 60”, обяснява Деница Мусева, дъщеря на починалата.

На следващия ден близките са уверени, че е стабилизирана.

„Коронарография са й направили без да ни уведомят, без да са ни искали съгласието за нея. Втора коронарография, като на 8 –ми ни убеждаваха, че няма да й правят. На 9 април й правят”, разказва още Деница Мусева.

Близките на 69-годишната жена имат претенции към лекарите. И извършената манипулация.

„Документите, които са подписани за съгласието на пациента, подписа не е положен от моята майка. Нещо надраскано. Това не е неин подпис, защото тя не може да се подписва. Има документи, на които часа на смъртта е преправен”, смята Мусева.

От кардиологичната болница в Ловеч отхвърлиха всички обвинения.

„Тази процедура коронарография не се прави по желание или просто, защото се прави. Има строги показания и пациентката е била такава. Първите 12 часа се касае за остър коронарен синдром или инфарктно състояние”, обясни д-р Върбан Стоянов – началник на Кардиологично отделение в МБАЛ – „Кардиолайф”.

От болницата отричат да са преправени документи.

„Всички документи са на разположени на всички проверяващи, каквато и институция да се интересува”, заяви Д-р Върбан Стоянов.

Медицинският надзор вече се е произнесъл, че нарушение няма, но прокуратурата е сезирана и е започнала производство за смъртта на жената.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.