Депутатите трябва да изберат комисията за новия Правилник за работа на парламента

Първият председателски съвет на 47-ото НС. Тази седмица депутатите трябва да изберат комисията, в която да започне изработването на новия Правилник за работа. На съвет, свикан от председателя на парламента Никола Минчев, ще се обсъждат редица въпроси, включително искането на ГЕРБ в Народното събрание да се влиза със зелен сертификат. 

Председателите на парламентарните групи се събраха, за да обсъдят дали зеления сертификат да служи за допускане в Народното събрание.

"Не знам до момента каква е визията на председателя на парламента. Всички сме ваксинирани и имаме зелен сертификат, в този смисъл за нас не е проблем да го показваме на влизане в сградата", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десисава Атанасова.

 

 

"Ами ако утре решат, че вместо сертификат, трябва да има друго изискване? Това е директна и пряка дискриминация", смята председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Аз съм ваксинирана с трета доза, призовавам всички да го направят. Това е в интерес на всички", каза Мукаддес Налбант от ДПС.

Очаква се на председателския съвет да стане ясно дали ще бъде извикан министърът на културата заради казуса с вестник "Труд". Извънредно заседание, както поискаха от ГЕРБ, няма да има.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.