"Дали Корнелия Нинова да бъде вицепремиер и в какъв ресор, трябваше да реши партията", каза още Лечева

"Искаме пленумът да гласува договорените министри. Коалиционното споразумение трябва да бъде раздадено на членовете на Националния съвет на партията, за да се запознаят с него и ако има нужда, да се коригира", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП.

Според нея е порочна практика да се обсъждат имена за постове преди да се е събрал Националния съвет.

"Ако Корнелия Нинова има желание да стане министър, да стане, дали на партията е необходим този пост, това би трябвало да се реши от членовете. Дали тя да бъде вицепремиер и в какъв ресор, трябваше да се реши вътре в партията. Според нас ни приляга социалната политика, но вече никой не ни пита", добави Лечева.

"Партийните членове знаят, че пътят към добрите решения идва чрез диалог. Резултатите от изборите са катастрофални и това е плод на задкулисие, финтиране, тарикатлъци. Тези неща дават повод за недоверие, така се случи и с отлагането на Националния съвет", каза още тя.

Според нея БСП има възможност да заяви своя облик и визия като социална партия, която подкрепя слабите хора, малкия и среден бизнес, макар и само с 26 депутати.

"Нашите представители в управлението трябва да са ярки личности и професионалисти", убедена е Весела Лечева.

"Няма опозиция в партията, има хора с различно мнение. Имаме еднакви цели, но стигаме до тях по различни пътища. Ръководството не се справи със задачите си и резултатът се видя във вота", заключи тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.