Разговор в студиото с проф. Антоанета Христова и доц. Алексей Пампоров

"Основната тема днес не може да бъде за офисите на вестник "Труд". Обективната ситуация е икономическата криза, рязко спадаща покупателната способност на хората и това как работи демокрацията", каза в ефира на „Твоят ден“ проф. Антоанета Христова.

Според нея главният приоритет е да се направи бюджет. След това фокусът трябва да се насочи върху драстичното повишаване на цените на стоките и услугите.

"Парламентът няма да бъде стабилен. Сблъсъкът и липсата на компететност ще доведе до свръхконтрол и заплаха за крехката демокрация", смята проф. Христова.

Доц. Алексей Пампоров смята, че в новия парламент ще има стабилно мнозинство, но не и спокойна зала. "ГЕРБ и ДПС ще се възползват от всяка възможност да създават напрежение. Личи си, че новият председател на НС е бил далеч от политиката и опозицията и се възползва от този факт", коментира той.

Според него сериозно внимание трябва да се обърне на обедняването и обезлюдяването в много региони в страната. Като "болна тема" доц. Папоров определи е образованието на всички нива, което е сериозно пострадало от ограниченията заради пандемията от COVID-19.

Относно казусът с "Труд", Пампоров заяви, че вестникът не е закрит, може да наеме нови помещения и да работи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.