От МВнР разказва за традициите в страницата си във Facebook

Как празнуват и какви са обичаите за Коледа и Нова година в различни държави ще разказват от МВнР в страницата си във Facebook. Празничната поредица за традициите на страните започва днес с елхата пред Рокфелер център, която повече от осем десетилетия е символът на Ню Йорк за коледните празници.

Докато светлините, декорациите и звездите са се променили през годините, посещението на коледната елха остава типично изживяване за гостите и жителите на града, отбелязват от Постоянното ни представителство към ООН в Ню Йорк.

 

Началото на традицията започва през декември 1931 г., когато работниците в Рокфелер център купуват със собствени средства 6 метра балсамова ела и я украсяват с гирлянди, изработени от техните семейства. Приблизителната възраст на тазгодишната елха е 85 години и тя е пристигнала в Ню Йорк от Мериленд на 13 ноември. Светлините на норвежкия смърч, който тежи 12 тона и е висок 24 метра, са били запалени по традиция на 1 декември вечерта. Украсата е от над 50 000 многоцветни светлини, а звездата на върха, покрита с над 3 милиона кристала, е проектирана през 2018 г. от архитекта Даниел Либескинд и тежи над 400 кг.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА