Няма носители на патриотичните ценности в НС, смята председателят на ВМРО

Новата управленска коалиция ще работи трудно, но е добре, че все пак ще успее да излъчи правителство след два безотговорни парламента. Това каза в ефира на „Денят на живо” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му осем месеца се изгубиха в обещания.

„Крайно време е някой да се опита да свърши работата. Има два основни въпроса, с които трябва да се занимаят. Как ще преборим пандемията, за да не сме на второ място в света по смъртност и как решаваме проблемите на икономиката и обедняването на българина. Там водещи са енергетиката и монополите. На първо място е необходимо отказване от Зелената сделка, незабавна работа по строежа на Белене, както и подготовка за пускане на още един реактор в АЕЦ „Козлодуй” .Нужно е национализация на ЕРП-тата. Премахване на енергийната борса, която е система, през която електроенергията на страната се продава, а едни хора печелят. Трябва да се спре и държавната помощ за „Марица” 1 и 3. Не виждам нищо от тази коалиция по тези въпроси”, обясни той.

Във връзка с изказване на Кирил Петков пред „Шпигел”, че Асен Василев ще бъде супер вицепремиер, лидерът на ВМРО коментира така.

„Супер вицепремиер, суперстар и какви ли не други глупости ще измислят, тъй като са четири партии, а там има още кръгове. Нужна е работа по важните въпроси, а не супер министри.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че в сегашното Народно събрание няма носители на патриотичните ценности.

„Патриотизмът не е евтин популизъм за печелени на гласове. Не е викане против маските и ваксините”, каза още председателят и допълни, че „Продължаваме Промяната” са временно явление, което ще изчезне, когато изчезнат и опциите да бъдат на власт.

Каракачанов коментира и провокациите към Скопие от страна на Русия.

„Провокации има още от началото на 20 век. Русия никога не е искала да излиза от сферите си на влияние на Балканите. Българската позиция за членството на РСМ в ЕС остава непроменена. Искаме политиците в Скопие да разговарят честно

 

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.