Сметката за лечението на животното била над 4000 лева

Непознати избягаха от ветеринарна клиника в София с куче, за което се грижели лекарите.

Животното е било оставено там от доброволци още през пролетта, с рана от куршум. След натрупани задължения от над 4 000 лева, двойка дошла да види животното вчера и побягнала с него. Всичко това е заснето на охранителни камери.

Двойка доброволци намират простреляно куче, в безпомощно състояние. Решават да му помогнат и го оставят във ветеринарна клиника за лечение. След лечение в продължение на месеци се натрупва голяма сметка.

НАСИЛИЕ НАД КУЧЕ: Отвличат ли се животни, за да бъдат препродадени? (ВИДЕО)

„Тези хора идват със заявката, че ще помогнат на  това животно и искат да му помогнат. Те са информирани за сумите, които ще бъдат взимани за животното. Те получават разпечатка на сметките периодично по тяхно искане или по наше настояване. Така за да имат сумата, как се движи и какво се случва. Пак казвам, те заплащат някои от нещата, но не достатъчно”, обясни Димитър Яновски, собственикът на ветеринарната клиника.

Вчера, двама души идват да видят кучето. Откачат повода на животното и бягат, а отвън ги чака трети човек, който да задържи вратата затворена.

Кучето е оставено в клиниката през април.

„Започнахме физиотерапия и рехабилитация, те извършваха някакви плащания, междувременно, но се натрупваха сметки за лечение, хранене, стационар, грижи”, обясни Димитър Яновски.

Момента неплатената сметка е около 4300 лева.

„Някъде през лятото, когато преценихме, че животното няма повече нужда да стои вече при нас, ги уведомихме, че могат да си я вземат, за да не им се натрупват повече сметки. Това беше причината те да кажат, че нямат възможност”, обясни Димитър Яновски.

При следващ опит на ветеринарите да се свържат с доброволците, отговор няма.

От полицията са започнали разследване по случая.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.