Тази сутрин се стигна и до проблеми с придвижването

Снеговалежът започна още снощи около 22 часа и продължи днес до късния следобед. На места, тази сутрин имаше заледявания на пътната настилка и това доведе до проблеми с трафика. Проблемите с трафика започнаха тази сутрин. Критичните точки бяха Прохода на Републиката и пътя София-Варна.

 „Имахме затруднения с крайно неподготвени товарни автомобили, които създадоха проблеми при снегопочистването. Крайно неподготвени, с износени протектори на гумите и блокираха на места техниката и възпрепятстваха опесъчаването на настилките”, обясни директорът на ОПУ-Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

По обед ситуацията в Централната Северна България се нормализира, въпреки интензивния трафик по главните пътища.

„Русе-Търново сме го пътували 3 часа. Много време се чака. Искат да повишават ТОЛ-такси, просто е пълен абсурд. Нищо ново не казвам”, споделиха шофьори.

Проблеми, обаче, имаше не толкова с трафика, колкото с прекъсванията на тока във великотърновско. По данни на електроразпределителните дружества жители от над 50 населени места имаха аварии, повечето от които вече са отстранени.

 

 

 

Стотици катастрофи и двама загинали на заледени пътища в Германия (СНИМКИ)

ПЪРВИ СНЯГ: Зимна обстановка в цялата страна (ОБЗОР)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.