По думите му за първи път в БСП се е провела истинска битка срещу задкулисието

"Очаквам с интерес сблъсъка между Крум Зарков и Корнелия Нинова - той ще е полезен за БСП. И двамата са значими фигури, ще има сблъсък не между врагове, а за това накъде ще поеме партията. Зарков е достоен за този пост, но Нинова не е сатанинска фигура и има големи заслуги за БСП. Не виждам никаква причина да не бъде вицепремиер и лидер на партията едновременно. Продължавам да смятам, че тя е успешен лидер". Това заяви в поредицата  "7 със 7" Александър Симов от БСП.

По думите му за първи път в социалистическата партия се е провела истинска битка срещу задкулисието. "Разделихме се с много фигури, които бяха негов символ. Пример е Георги Гергов", коментира Симов.  

"Явяването на три избора беше върховно изпитание и усилие, отнемащо много енергия и лично време. Годината беше кошмарна за резултатите на БСП. Те бяха катастрофални. Сега имаме възможност да реализираме своите идеи, но големите разговори за проблемите ни тепърва предстоят. БСП отиде на изборите вътрешно скарана и драматично разделена и избирателите не припознаха силата, която да извърши промяна", сподели той.

БСП решава дали да изключи от партията Кирил Добрев

Според него опозицията е започнала да се оформя при две ключови реформи в БСП – прекият избор на лидер и мандатността на народните представители. "Оттогава започна персонална битка срещу Нинова. Изсипаха се много помия и инсинуации. Искам да имам право на глас, а не само партийният елит да решава", коментира Симов.

Относно съдебната реформа той увери, че БСП има твърда позиция. "Искаме оставката на Гешев, както и закриването на Спецпрокуратурата и Спецсъда", посочи депутатът.

По здравната тема той подчерта, че никой не може да задължи хората да се ваксинират, тъй като това ще предизвика напрежение. "Кампанията трябва да е по-различна, защото ваксината е единствената ни гаранция, че няма да затваряме икономиката и няма да има нов локдаун", каза още Симов.

Шаренкова: В изключването на Добрев има налагане на личната воля на Нинова

Според него една от големите грешки за 2021 г. е начинът на въвеждане на зеления сертификат. "Ако има депутат, който откаже да се съобрази със сертификата, как точно ще го спрем да упражни дейността си? Но в НС трябва да се влиза с такъв документ, както и навсякъде другаде", категоричен е Симов.

Намерението на „Възраждане“ да влезе заедно с избирателите си в парламента в случай на въвеждане на задължителен зелен сертификат депутатът от левицата определи като "холивудска продукция", която няма да се реализира. „Всяко действие, свързано с пандемията, се политизира. Не приемам това за нормално“, завърши Александър Симов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.