Плащаме цената за политическите си решения, допълни депутатът

В специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със 7”, Лора Инджова ни среща със седем представители на седемте политически партии, част от 47-ото Народно събрание. Тази вечер в „7 със 7” говори  депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието на избирателите към партията. Това каза Тома Биков. По думите му по никое от твърденията няма конкретни доказателства.

Ива Митева: Темата за зеления сертификат няма да е сериозен проблем между коалиционните партньори

„Имахме вътрешен министър от служебното правителство, който отправяше твърдения, без каквито и да е доказателства. Компрометирането със снимките също дойде от хора, чиито икономически интереси бяха нарушени. По време на нашето управление ние засегнахме доста такива. Въпреки бруталните действия на МВР, обвиненията и подслушванията, след изборите финиширахме с първата политическа сила”, обясни той.

Според Биков част от хората, чиито интереси са били засегнати по време на управлението на ГЕРБ, е и Васил Божков.

„ГЕРБ наруши много интереси, включително и на хора, попадащи в списъка „Магнитски”. Винаги сме били готови да платим цената си за нашите политически действия. Плащаме и сега”, допълни депутатът.

Тома Биков коментира още, че по време на управлението на партията постовете си са напуснали редица министри. Действие, според него, показателно за това, че не се бяга от политическа отговорност.

Панев: Минахме през чистилище на изборите

„Дано новите управляващи да са толкова взискателни към себе си, колкото бяха и към нас”, каза още той.

Във връзка с наложения мораториум върху цените Биков коментира, че приемането на решението в този му вид е лобистко гласуване.

„Прие се нещо съвсем различно от това, което предложихме. Не искахме да завързваме изцяло ръцете на КЕВР. Искаме да бъде дадена възможност на Комисията да се справи с производството на зелена енергия. Мнозинството отказа да го направо. Предложихме и компенсации за бизнеса, също не беше прието. Мораториумът сам по себе си не решава нищо”, допълни депутатът.  

В управлението си допуснахме много грешки. Предоверихме се при подписването на договора за Добросъседство и сътрудничество с РСМ”, каза още той.

Според Тома Биков като грешка на управлението на ГЕРБ беше предоверяването при подписването на договора с РСМ.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.