Ревизия на листовките и създаване на нови 28 полигона са част от тях

Задължително обучение по пътна безопасност от детската градина, ревизия на листовките и създаване на нови 28 полигона за обучение на шофьори - това са част от промените в сектор „Транспорт”, заложени в коалиционното споразумение на депутатите от четворната коалиция. Амбицията е да бъдат въведени в спешен порядък още през 2022 година.

Кандидат-шофьорите ще се явяват на изпит за книжка ограничен брой пъти (ВИДЕО)

Народните представители са единодушни, че най-малките трябва да учат задължително каране на велосипед, а учениците от 11 и 12 клас – за пътната безопасност в класните стаи. И още - предвижда се връчването на актове и фишове да е изцяло електронно, а камерите на АПИ да следят за превишена средна скорост.

„По темата за пътната безопасност за първи път има 12 конкретни мерки, които са фокусирани. При нашия стар автопарк и страшно много сервизи в сивия сектор искаме да е ясно кой прави ремонта, кой дава гаранцията и кой носи отговорност за това нещо”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”.

Скъсаните на кормуване 3 пъти - отново на курс

„Ние искаме ситуационни задачи в самите листовки, като по този начин да дадем една практическа насоченост на тази теория. Искаме хората, когато излязат и им дадат ключа от първата им кола, те да участват комфортно, да шофират и също така да бъдат толерантни на пътя”, добави той.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.