Това показват данни от изследване, проведено между 1 януари и 7 септември 2021 г.

От Johnson & Johnson съобщиха, че еднодозовата й ваксина осигурява защита срещу COVID-19 до шест месеца

От американската фармацевтична компания Johnson & Johnson съобщиха, че според изследване, осъществено при рутинна клинична практика, еднодозовата й ваксина срещу COVID-19 предпазва от ново заразяване и хоспитализация в рамките на шест месеца, предаде Ройтерс.

Отново висок брой новозаразени с COVID-19 у нас

Изследването, финансирано от компанията, разработила ваксината, е извършено между 1 януари и 7 септември 2021 г., преди появата на варианта Омикрон. Предстои то да бъде проверено от други специалисти, работещи в същата област.

От фирмата Johnson & Johnson казаха, че защитата от заразяване при нейната еднодозова ваксина започва да отслабва едва от четвъртия месец след поставянето й, докато при двудозовите препарати на конкурентите й Pfizer/BioNTech и Moderna това става от втория месец след поставянето.

И при трите ваксини не се наблюдава отслабване на защитата от постъпване в интензивно отделение, отбелязват от компанията. От там уточнява, че изследването е направено чрез събиране на подадена информация и лабораторни данни, обхващащи 168 милиона души.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА