Коментира журналистът Едуард Папазян

Какви са възможните сценарии по казуса с визата на Новак Джокович? Според спортния журналист Едуард Папазян темата е от голям интерес заради пандемията и популярността на тенисиста.

"Той е номер 1 в един спорт, конкуриращ футбола по популярност и печелене на пари. Има много въпросителни в поведението на Джокович. Може да е излъгал, че е ваксиниран и да е получил фалшива бележка. Австралия е затворена общности и строго се спазват мерките", обясни той. И допълни, че феновете на Джокович обвиняват властите, че искат да му попречат да спечели титлата. "Ако го направи, със сигурност ще бъде провъзгласен за най-великия на своето време, защото щеше да е първия носител на Големия Шлем от 50 години насам" заяви журналистът. 

Джокович с първи коментар след съдебното решение (СНИМКА)

Според него решението на австралийския съд показа, че са напълно безпочевени изказванията, че Австралия държала хората в концлагери. "Митниците, съда и правителството са абсолютно разделени и всяка решава самостоятелно. Факт е, че австралийците забъркаха тази каша, като са му дали разрешение, а после отказаха да го приемат. Аз съм 50 на 50, нищо чудно министърът на емиграцията да забрани на Джокович да влезе, но това би означавало да не може да влезе през следващите години", смята Папазян.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.