Тенисистът все още може да загуби австралийската си виза

Нов епизод от сагата „Джокович”. Тенис звездата се оплете в собствената си теза. Оказа се, че тенисист номер едно е подал невярна декларация при влизането си в Австралия. Освен това сърбинът е ходил на публични изяви, докато е бил заразен с коронавирус.

В обясненията си пред властите в Австралия Новак Джокович призна, че декларацията му пред граничарите е невярна. Той е декларирал, че не е пътувал в двете седмици преди пристигането в Австралия. Той обаче промени тази версия, след като се появиха кадри как тренира край Марбея.

Според Джокович е станала неволна грешка и декларацията е попълнил агентът му. След това, обаче историята стана още по-заплетена. Сърбинът реши да обясни в Instagram защо има разминавания в декларациите и действията му след заразяването с коронавирус.

Австралия проверява документите на Джокович за неправилно подадени данни

 

 

На 14-и декември, след като бил на баскетболен мач на „Цървена звезда”, той разбрал, че много хора са дали положителен тест след срещата. Затова на 16-и се тествал сам, получил негативен резултат, но решил да си направи и PCR изследване, за да е сигурен че няма коронавирус.

„Искам да подчертая, че положих много усилия, за да осигуря безопасността на всички и да отговоря на изискването за тестване”, заявява Джокович.

В деня след положителния PCR, той отишъл на среща с деца тенисисти. Според Джокович тогава той още не знаел, че тестът е положителен. Но на собствения си профил в Instagram сърбинът показва и второ събитие от 17-и. Сръбските пощи официално обявяват, че пускат в обращение пощенска марка с неговия лик. В обясненията си Джокович изобщо не споменава защо е отишъл и на тази проява. От тук публичните му участия продължават. На 18-и декември, два дни след положителния тест, Джокович се среща с журналисти от френското издание „Екип”, дава интервю и позира за фотосесия. „Това беше грешна преценка и трябваше да насроча проявата за друга дата”, обяснява той.

Това поражда въпроса защо Джокович се е държал сякаш няма положителен тест. Преди два дни германското издание „Шпигел” посочи, че негова проверка е показала, че тестът на тенисиста не е бил положителен, но след това данните били променени. А върху този тест се базира медицинското изключение, което организаторите на турнира в Мелбърн дадоха на Джокович, за да пристигне в Австралия неваксиниран.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.