Очаква се решение на министъра на имиграцията - ще отнеме ли визата на тенисиста

Нов сюжет в сагата с участието на Новак Джокович в Големия шлем. Граничните власти в Австралия проверяват документите му за неправилно подадени данни.

Все още се очаква и крайното решение на министъра на имиграцията - дали ще отнеме визата на тенисиста отново.

Новак Джокович се появи на тренировка в Мелбърн, за да се опита да завоюва рекордната 21-ва титла от Големия шлем.

ATP: Събитията около Джокович нанесоха щети на всички фронтове

Според някои местни обаче, решението на съда сръбският тенисист да бъде освободен от хотела за нелегални мигранти предизвика възмущение.

Мненията на местните жители по казуса са разнопосочни. Едни твърдят, че тенисистът е егоист и че се отклонява от истината и разбирането за COVID-19.

„Той трябва да бъде върнат обратно със следващия самолет и баща му би следвало добре да си поговори с него, вместо да стои в Сърбия и да създава абсолютна бъркотия”, възмущават се някои. Други се колебаят от неразбиране до пълно одобрение.

„Не виждам вреда. Много хора в Австралия продължават да не са ваксинирани и си обикалят спокойно. Мисля, че е много странно как правителството сменя мнението си за нещата постоянно. Не разбирам защо се създава такъв шум, просто го оставете да играе”, недоумяват защитниците на Джокович.

Какви са възможните сценарии по казуса "Джокович"

Все още се чака финалното решение на министъра на имиграцията за визата на Джокович. Тече и проверка дали тенисистът е подал грешна информация на граничните власти, че не е пътувал през последните 14 дни. Причината - в медиите изтече видеоклип с негова тренировка в Испания.

„Надал и още няколко тенисисти  заявиха много, много ясна позиция. Този турнир е много по-голям от всеки човек. Това е Големият шлем. Най-голямото тенис събитие през първото тримесечие на годината, всяка година. Това събитие е по-голямо от всеки човек, независимо дали е на корта или извън него”, категоричен е Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория.

Асоциацията на професионалните тенисисти също взе отношение по казуса. В становището си заявяват, че приветстват решението на съда да го освободи. Според тях Новак Джокович очевидно е вярвал, че има необходимото медицинско изключение, а поредицата от събития през последните дни са пагубни както за тениса, така и за подготовката му за турнира.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.