Пътнически кораби са блокирани в пристанищата заради бурен вятър

Средиземноморският циклон, наречен от метеоролозите "Диомед", който през последните два дни е обхванал Гърция, предизвика затруднения в корабоплаването и локални наводнения, съобщават гръцките медии.

Извънредно положение в САЩ заради наводнения и лавини

Пътническите кораби не могат да напускат пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио заради силните ветрове в Егейско море, които достигат до 9-а - 10-а степен по скалата на Бофорт.

Затворени са и линиите Агия Марина - Неа Стира, Кавала - Принос, Тасос, и Александруполис - Самотраки. В северната част на остров Евбея има наводнени пътища, както и затворени училища. Блокирани са и пътищата на места в Северна Гърция.

ЗАРАДИ ПОРОИТЕ: Скъсаха се стените на два язовира в Бразилия

През нощта в района на Кардица се е скъсал бент на река Календзис. Възникнала е опасност за селищата Коскина и Псатохори и се е наложила евакуацията на поне 50 души. 

Освен проливните дъждове, на много места в Северна Гърция е паднал и обилен сняг, предизвикал и прекъсвания на тока.

Супертайфун връхлетя Филипините (ВИДЕО+СНИМКИ)

В сряда се очакват още валежи и бури в голяма част от южната ни съседка, освен в западната част на страната, където ще има известно подобрение на времето. Температурите ще се понижат още.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА